UA / RU
Підтримати ZN.ua

Впевненість українців у підписанні асоціації з ЄС різко зросла

Навіть серед принципових противників євроінтеграції України за останній місяць збільшилася кількість тих, хто впевнений, що асоціацію все ж таки підпишуть.

Майже половина (49%) громадян очікують, що Україна і Європейський Союз підпишуть Угоду про асоціацію у листопаді 2013 року. Не вірять у це тільки чверть (25%). Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Як зазначають соціологи, у жовтні у порівнянні з вереснем кількість тих, хто очікує підписання угоди, зросла 39 до 49%. При цьому серед противників євроінтеграції - майже вдвічі - з 15% до 27%.

Відносна більшість опитаних (38%) вважають, що якщо угоду підпишуть, то це швидше відбудеться завдяки спільним зусиллям України та Європи. 13% вважають, що це станеться завдяки зусиллям більше української сторони, а 26% - завдяки зусиллям європейської.

Опитування проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" 26 вересня - 6 жовтня 2013 року серед 2000 респондентів по всій Україні. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5% - не більше 1%. !zn

Читайте також:

Половина виборців Януковича хочуть до Європейського Союзу

За вступ України до ЄС виступають 41% громадян, за Митний союз - 35%

Більшість українців підтримують асоціацію з ЄС

В Україні знайшлося 15% громадян, які підтримали торговельну війну, розпочату Росією