UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вожді індіанських племен прибули до Києва на зустріч із Януковичем

Духовний лідер племені Гаваї вважає українського президента схожим на голлівудську зірку, а вождь племені лакота розповів, що при курінні трубки миру тютюн не використовують.

Духовний лідер племені Гаваї Каулані Кахалекаї і вождь племені лакота Джозеф Брінгс Пленті 26 червня зустрінуться з президентом України Віктором Януковичем.

Як розповіла на прес-конференції у Києві Каулані Кахалекаї, вона збирається сказати українському президенту, що він схожий на голлівудську зірку.

"Він нагадує мені голлівудську зірку. Я хотіла б переконатися в цьому", - сказала вона, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Кахалекаї зазначила, що хоче побажати президенту дотримуватися культурних традицій України, які, за її словами, є надзвичайно сильними.

У свою чергу, вождь племені лакота Джозеф Брінгс Пленті побажав українському народу не звертати з шляху свободи і незалежності. Він зазначив, що мета його візиту в Україну - встановити контакти між двома народами.

Він також повідомив, що про свій візит в Україну і про свої враження від країни він розповість після повернення 28 червня на з'їзді вождів племен американських індіанців.

Відповідаючи на питання журналістів, він повідомив, що індіанці його племені при церемоніальному курінні трубки миру, яка у них називається чінупа, не використовують тютюн. Для куріння використовується кора червоної верби, при цьому дим не вдихають, а випускають вгору.

За інформацією організаторів візиту, зустріч вождів із президентом України запланована на середу, 26 червня, на 16:30. !zn

Читайте також:

Янукович привітав українців з Трійцею, закликавши молитися і вірити

У Колумбії виявлено племена індіанців, що ховаються від цивілізації

Азаров похвалився Франції, що українців не розганяють водометами