UA / RU
Підтримати ZN.ua

Власенко спростував досягнення компромісу щодо лікування Тимошенко за кордоном

Для лікування Тимошенко за кордоном законодавство України міняти не потрібно, нагадав Власенко. Але домовленостей поки немає.

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що йому невідомо про досягнення компромісу у питанні звільнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

"Що стосується того, що нібито вже знайдено якийсь компроміс, мені про такий компроміс нічого невідомо", - сказав Власенко на прес-конференції у вівторок, коментуючи у ЗМІ заяви про те, що нібито у питанні звільнення екс-прем'єра Тимошенко та її виїзду на лікування за кордон знайдено компроміс.

Власенко підкреслив, що чинний Кримінально-виконавчий кодекс передбачає, що засуджені користуються всіма правами людини і громадянина, передбаченими Конституцією за винятком обмежень, встановлених цим кодексом та законами України.

Окрім того, Власенко зазначив, що в законі України про основи законодавства про охорону здоров'я України передбачається право громадян України вирушати на лікування за кордон у разі необхідності тієї чи іншої медичної допомоги хворому, та у разі неможливості отримання такої медичної допомоги в закладах охорони здоров'я в Україні.

При цьому законодавство зобов'язує державні органи сприяти виїзду на лікування громадян за кордон.

"Ці дві норми, на думку захисту Тимошенко, дозволяють без будь-яких змін законодавства надати медичну допомогу Юлії Тимошенко", - сказав Власенко. !zn

Читайте також:

Власенко заявив, що проти адвокатів Тимошенко готують кримінальні справи

Захист Тимошенко подасть клопотання про закриття справи щодо ЄЕСУ

Регіонали не бачать можливості відпустити Тимошенко за кордон