UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада готує активний план дій у січні – Зеленський

Зеленський доручив місцевій владі зосередитись на обороні.

Президент Володимир Зеленський під час поїздки до Львова повідомив про те, що наступні тижні будуть активними в зовнішній політиці і вже готується план дій на січень.

"Ми продовжуємо нашу роботу з партнерами, щоб єдність у захисті України збереглася. І у Європі, і з Америкою, і з усіма іншими у світі, хто підтримує нас, підтримує державу та міжнародне право. Зробимо все можливе, щоб Україна була сильною і щоб у наступному році ми всі могли бути впевненими – впевненими і в оборонній підтримці, і в макрофіні, і в політичній підтримці", - зауважив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Переговори про вступ України до ЄС отримали "зелене світло": що далі?

Президент також розповів про те, що провів засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

"Дуже важливо, щоб уряд був у постійній комунікації з місцевим самоврядуванням і щоб керівники у громадах розуміли, яка зараз ситуація, чим живе вся наша країна, наскільки важливо бути повністю зосередженими на обороні та допомозі людям. Дбати про наших воїнів, дбати про всіх наших людей – це обов’язково на всіх рівнях влади. І у владі на місцях також".

Зазначимо, у Закарпатській області депутат підірвав на сесії Керецьківської сільської ради гранати, внаслідок інциденту постраждали 26 людей. За версією журналістів, ймовірною причиною вчинку став протест проти виділення премій та надбавок голові громади.