UA / RU
Підтримати ZN.ua

Визначено десять фіналістів конкурсу на голову НАЗК

Фінальні співбесіди відбудуться наприкінці тижня. 

Комісія з відбору нового голови Національного агентства із запобігання корупції визначила десятьох кандидатів, яких допустили до останнього етапу конкурсу перед визначенням переможця.

До фінальних співбесід допущені:

Очікується, що фінальні співбесіди проведуть ще цього тижня –  24 та 25, а також 26 лютого як резервний день. Співбесіди відбуватимуться наживо у м. Києві і транслюватимуться онлайн. 

Читайте також: Привид Новікова. Як НАЗК разом із Кабміном пропонують «удосконалити» антикорупційне законодавство

Нагадаємо, що повноваження попереднього очільника НАЗК Олександра Новікова закінчились 15 січня 2024 року. На разі повноваження виконувача обовязгів голови Агентства виконує заступник голови НАЗК Ярослав Любченко. 

НАЗК – це ключова інституція антикорупційного блоку, яка покликана стати запобіжником у корупційних схемах топчиновників: корупцію завжди легше попередити, ніж потім розслідувати та доводити у судах. Нинішній очільник НАЗК Олександр Новіков склав свої повноваження 15 січня 2024 року. Детальніше про конкурс в інтерв’ю ZN.UA розповіли члени конкурсної комісії Метью Мюррей та Андрій Козлов, з якими поговорила Тетяна Безрук.