UA / RU
Підтримати ZN.ua

Візити депутата Борта за кордон розслідує ДБР

Депутата підозрюють у службовому підробленні.

Державне бюро розслідувань проводить слідчі дії через можливе службове підроблення документів для виїзду за кордон народним депутатом України від забороненої ОПЗЖ, членом Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Віталієм Бортом.

В ДБР зазначили, що відповідне кримінальне провадження ініціював Генеральний прокурор ще наприкінці жовтня цього року.

Відомо, що народний депутат відповідно до розпоряджень голови Верховної Ради України двічі їздив до Угорщини: з 12 по 14 квітня та з 3 по 5 липня 2023 року.

Однак після закінчення термінів відрядження депутат не повертався вчасно в Україну, а продовжував перебувати за кордоном.

Зокрема, після виїзду у «відрядження» депутат у приватних справах відвідував Угорщину, Туреччину, США, Австрію, Німеччину, Італію, Францію.

Читайте також: На відрядження чиновників ОП за два роки витратили майже 10 млн грн – депутат

Зараз слідчі перевіряють можливість внесення народним депутатом України до документів про відрядження за кордон неправдивих відомостей щодо терміну, мети та країн відрядження.

Напередодні журналісти "Схем" оприлюднили дані, згідно з якими депутат від ОПЗЖ Віталій Борт провів за кордоном майже два місяці, хоча виїжджав у триденні відрядження.

Зокрема під час цих поїздок він зустрічався з соратником угорського прем'єра Віктора Орбана, депутатом парламенту Угорщини Лорінцом Ночо, якому заборонено в'їзд в Україну.