UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові кораблі Кувейту прибули на захист Бахрейну

Кораблі ВМС Кувейту ввійшли в територіальні води Бахрейну. Повідомлено, що цей військовий контингент забезпечуватиме національну безпеку Бахрейну, яка перебуває під загрозою через народні хвилювання.

Кораблі, кількість яких не уточнено, приєдналися до прибулих раніше угруповань ВМС країн-учасниць Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, що з тією ж метою розташувалися біля берегів Бахрейну.

Нагадаємо: влада Бахрейну намагалася зупинити масові акції в своїй столиці як за допомогою сили, так і поступок опозиції. Проте ніщо не допомогло: демонстранти не розходяться. Як і раніше, вони вимагають змінити керівний режим та провести корінні демократичні реформи.

Більшість протестувальників - це мусульмани-шиїти, які становлять більшість населення країни. Разом з тим, керівна верхівка Бахрейну (включно з монархом) належить до сунітської меншості.

Три радикальні шиїтські угрупування створили коаліцію з метою повалення монархії.

У неділю, 13 березня, Саудівська Аравія ввела до Бахрейну близько тисячі своїх військовослужбовців. Влада Бахрейну уточнила, що цей контингент охоронятиме стратегічні об'єкти.

Тим часом опозиція висловила сумніви, що іноземний легіон обмежиться лише охороною. На їхню думку, він може бути задіяний і для розгону демонстрацій.

15 березня державне телебачення Бахрейну повідомило про введення надзвичайного стану в країні на три місяці. Через два дні цей захід було доповнено запровадженням комендантської години.

За матеріалами Газета.ру