UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виявилося, що Цимбалюка змусили написати заяву про відставку

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк стверджує, що агресивні депутати міськради від «Свободи» змусили його написати заяву про відставку.

«Щодо моєї заяви, то я хочу зазначити, що коли є указ про призначення, то однозначно буде указ про звільнення. Я готовий до такого повороту подій. Але сьогодні вранці до мого робочого кабінету зайшла велика група депутатів обласної ради, міської ради від фракції «Свобода», які заблокували вихід і в агресивній формі вимагали тільки написання заяви. Для того щоб не провокувати ситуацію, не ускладнювати її, я написав заяву. Я зрозумів, що це якась спроба дестабілізувати ситуацію», - сказав М.Цимбалюк.

На уточнююче питання, чи змусили його написати заяву, він сказав: «Так, мене змусили написати цю заяву».

«Після цього я проінформував керівництво адміністрації президента про те, що сталося. Зараз я працюю у звичайному режимі», - розповів голова ОДА.

На запитання агентства «Інтерфакс-Україна», чи залишиться він на посаді голови Львівської ОДА, якщо президент не підпише його заяву про звільнення, М.Цимбалюк сказав: «Я працюю. Якщо президент мені довірить, я буду робити все для того, щоб не ганьбити честь цієї посади».

Нагадаємо, що М.Цимбалюк подав у відставку після провокацій, організованих у Львові на 9 травня російськими фашистами при потуранні української міліції.