UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вітренко «налаштований по-бійцівські» боротися за пост в Кабміні

Відразу після голосування в Раді його викликав до себе президент.

Колишній виконавчий директор «Нафтогаз України» Юрій Вітренко і надалі залишається відкритим до пропозицій по роботі в Кабінеті міністрів, попри те, що Верховна Рада не підтримала його кандидатуру на посаду першого віцепрем'єр-міністра і міністра енергетики.

«Якщо фракція ще раз мені запропонує, я не зможу сказати "ні". У мене є певні бійцівські якості, мене це не тільки заводить, але коли ти вплутався в якусь бійку, то треба доводити справи до кінця», - зазначив Вітренко в інтерв'ю «Радіо свобода».

За його словами, після того, як депутати не проголосували за його кандидатуру, його до себе викликав президент Володимир Зеленський, і вони «вже неодноразово зустрічалися». Вітренко не уточнив, про що саме під час цих зустрічей він говорив з президентом, але натякнув, що Зеленський і надалі хоче бачити його в уряді.

«Президент налаштований теж по-бійцівські - загалом, і до мене зокрема», - сказав Вітренко.

Верховна Рада 17 грудня провалила голосування за призначення Вітренко міністром енергетики. Його кандидатуру підтримали 186 народних депутатів, коли для прийняття рішення потрібно 226 голосів.

Парламентський комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг раніше   також не підтримав кандидатуру Вітренка. За його призначення проголосували 10 депутатів з 22.

Утім, як заявив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, Верховна Рада може знову розглянути кандидатуру Вітренка в січні.