UA / RU
Підтримати ZN.ua

Витрати на армію збільшили на 16 мільярдів гривень

У 2019 році на армію з держбюджету передбачено 102 мільярда гривень.

Уряд збільшить фінансування армії в 2019 році на 16 мільярдів гривень. Про це в п'ятницю, 21 грудня, заявив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Житомирську область, інформує прес-служба голови держави.

"Як і передбачалося законом, у військовому бюджеті нарешті витрати виключно на оборону перевищують 3% ВВП, а всього на сектор оборони і безпеки планується витратити понад 5% ВВП. На армію на наступний рік виділено близько 102 мільярдів гривень. На 16 млрд більше, ніж торік", - повідомив Порошенко.

Порошенко додав, що в найближчій перспективі ВСУ отримають нове ракетне озброєння Вільха і Нептун.

"Є гроші, нарешті, для придбання для Збройних сил України в перспективі таких новітніх комплексів, як ракетне озброєння Вільха, яке пройшло успішне випробування ракетного озброєння Нептун, самохідної артилерійської установки Богдан, ударного розвідувального комплексу Сокіл і багато чого іншого", - повідомив президент.

Раніше спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що НАТО не готовий досягти консенсусу щодо прийняття України до складу Північноатлантичного альянсу.