UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вищий адмінсуд позбавив депутатського мандата регіонала Ігоря Маркова

Своїм рішенням суд визнав, що одіозний одеський політик Ігор Марков виграв вибори завдяки фальсифікаціям. Сам регіонал вважає, що з ним зводять рахунки через агітацію проти євроінтеграції.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) задовольнив адміністративний позов Юрія Кармазіна, Сергія Сотникова та Степана Терзи та зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію народного депутата України Ігоря Маркова. Таке рішення оголосив головуючий суддя Юрій Цвіркун.

У свою чергу, захист регіонала повідомив, що Генпрокуратура почала розслідування можливого факту підробки слідчими МВС виборчої документації з одномандатного виборчого округу №133 за заявою народного депутата Ігоря Маркова. За словами адвоката, слідчі навмисно вносили позначки у виборчі бюлетені, для того щоб бюлетені було визнано недійсними, і цим дискредитувати Маркова.

Як повідомлялося, лідер партії "Родина" Ігор Марков, що після виборів увійшов до складу фракції Партії регіонів, виграв в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси), набравши 26,6% голосів виборців у жовтні 2012 року.

Марков випередив свого головного конкурента - кандидата від Партії регіонів Гончаренка більш ніж на 6%.

Пізніше Гончаренко з посиланням на правоохоронців заявив, що на виборах в одномандатному окрузі на користь кандидата Маркова було сфальсифіковано 6038 бюлетенів.

Як відомо, Ігор Марков у фракції Партії регіонів є представником "проросійського крила". Депутат критикував намір України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом і агітував за зближення з Росією і Митним союзом.

Сам Марков заявляв, що позов про позбавлення його депутатських повноважень став наслідком незгоди з зовнішньополітичним курсом керівництва країни. На думку політика, його "обрали для того, щоб показати всім іншим". !zn

Читайте також:

Кармазін готовий через суд оскаржити президентство Януковича

Регіонал Марков заявив, що його хочуть позбавити мандата за відмову голосувати за євроінтеграцію

Янукович пообіцяв соратникам захист їхнього бізнесу в обмін на підтримку європейського вибору