UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виробити необхідну кількість ракет ППО неможливо – Зеленський на пальцях пояснив необхідність ударів по РФ

Президент заявив, що найбільшу загрозу зараз становить російська авіація.

Росія застосовує щодо України близько 3500 авіабомб та ракет щомісяця і протистояти їй виключно засобами протиповітряної оборони занадто дорого і майже неможливо, тому ЗСУ потрібно завдавати ударів по місцях базування російської авіації, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC.

Він нагадав, що одна ракета для системи протиповітряної оборони Patriot коштує 3 млн доларів США, а їх виробництво є обмеженим.

«Але росыяни застосовують 3 500 авіабомб щомісяця проти цивільних. Ми ніколи не матимемо такої ж кількості ракет. Це дуже дорого. І ніхто у світі не може щомісяця виробити таку кількість ракет для ППО», — заявив Зеленський.

Натомість, за його словами, Росія має боятись застосовувати свої літаки, тому Україні потрібна зброя, якою вона зможе поцілити по цих літаках на аеродромах їхнього базування.

На коментар журналіста, що надання Україні такої дальньобійної зброї може спричинити до ескалації, він у відповідь запитав: «А що нам робити, дивитись, як вони вбивають наших дітей?».

Зеленський зазначив, що з надією чекає на рішення про застосування далекобійної зброї по об’єктах на території Росії від Великої Британії, але аж ніяк не тисне на нового прем’єр-міністра.

Читайте також: Шольц про дозвіл Україні бити німецькою зброєю по території РФ: "Такі кроки не розглядаються"

Нагадаємо, що під час виступу на засіданні британського уряду цього тижня Володимир Зеленський наголосив на необхідності постачання далекобійної зброї для ефективного захисту життя українців.

У відповідь новопризначений прем'єр-міністр Кір Стармер пообіцяв подвоїти підтримку України та заявив про її непохитність.