UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вірменія готова визнати Нагірний Карабах територією Азербайджану – Пашинян

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна після багаторічного конфлікту готова визнати Нагірний Карабах територією Азербайджану.

«Мир можливий, якщо у всіх наших міжнародних відносинах не тільки сьогодні, а й на майбутнє, ми чітко зафіксуємо, що республікою Вірменія ми визнаємо територію 29 тис. 800 квадратних кілометрів, конкретніше, територію Вірменської РСР, в рамках якої ми здобули незалежність у 1991 році, і у нас не тільки немає, а й ніколи не буде жодних територіальних претензій до інших країн», - цитує Пашиняна його пресслужба.

Читайте також: Японія виділить додаткову допомогу для ЗСУ

Пашинян підкреслив, що мирний договір між Вірменією та Азербайджаном стане реальним, якщо обидві країни «чітко, без двозначностей та підводних каменів визнають територіальну цілісність одна одної і зобов'яжуться не пред'являти одна одній територіальних претензій сьогодні чи будь-коли».

Раніше на умовах анонімності високопоставлений азербайджанський чиновник сказав виданню Politico, що Баку вітає намір Єревана підписати мирну угоду.

23 квітня Азербайджан встановив новий контрольно-пропускний пункт на дорозі в Карабах, у Лачинському коридорі, що Вірменія назвала брутальним порушенням угоди про припинення вогню від 2020 року.