UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вирішили, що вже перемогли: у РФ хочуть приєднати Донбас, Херсонську та Запорізьку області

«Злиття» проводитимуть за кримським сценарієм.

Самопроголошені «ЛНР» та «ДНР, а також Херсонська та Запорізька області увійдуть до складу Росії, заявив Секретар генради «Єдиної Росії» Андрєй Турчак. При цьому він натякнув, що «рішення» прийматимуть за кримським сценарієм через псевдореферендум.

«Рішення мають приймати самі мешканці, і я впевнений, що вони його ухвалять. Тому у мене сумнівів у тому, що цей регіон буде у складі Російської Федерації, немає жодних. Люди хочуть захисту, стабільності, щоб нарешті після восьми років узаконеного заходом бандерівського терору у них настав довгоочікуваний і міцний мир», — заявив він в інтерв'ю російському пропагандистському виданню «РИА Новости».

Турчак уточнив, що йдеться про Донецьку та Луганську області, де утворилися підконтрольні Москві сепаратисткі формування, окуповану Херсонську область, а також «те саме буде із Запорізькою областю, де має пройти референдум, як тільки дозволить ситуація».

Читайте також: Росія застосовує на Херсонщині сценарії “ДНР” і “ЛНР” зразка 2014 року – Держдеп США

Нагадаємо, що окупаційне керівництво Херсонської області заявило, що планує звернутися до президента РФ Володимира Путіна з проханням «про ухвалення регіону до складу РФ». Проте у Кремлі сказали, що «включення Херсонської області до складу РФ має мати чітке юридичне обґрунтування».

Проте так званий «референдум» про приєднання Херсона до РФ планують провести «приблизно наступного року».