UA / RU
Підтримати ZN.ua

Винятків у санкціях проти Росії немає — Блінкен

Наявні варіанти сильно вдарять у сфери, про які "президент Путін глибоко дбає".

Сполучені Штати Америки не робили жодних винятків щодо санкцій проти Росії у разі її нападу на Україну. Про це, після отримання Москвою відповідей США щодо гарантій безпеки, заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції.

"Коли йдеться про санкції, я думаю, як ви вже чули від президента, нічого не виключається. Я можу сказати вам, що кроки, які ми зробимо разом, швидко безпосередньо вплинуть на речі, які президент Путін глибоко дбає, включаючи можливість Росії діяти у сфері економіки та фінансів, її можливість розробляти технології у секторах, які вона вважає пріоритетними, таких як оборона та високі технології”, — заявив Блінкен.

Він уточнив, що територіальна цілісність, незалежність та суверенітет України — спільна позиція Вашингтона та союзників у Європі.

Читайте також: США передали письмову відповідь Росії на вимогу про гарантії безпеки

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен чекає, що найближчим часом відбудеться розмова з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим для обговорення наступних етапів переговорів.

Міністр закордонних справ Данії Еппе Кофод у понеділок, 24 січня, закликав Кремль відкликати свої пропозиції щодо гарантій безпеки в Європі, оскільки вони є неприйнятними.