UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін закликав до об'єднання проти антисемітського насильства у зв'язку з трагедією в Піттсбурзі

Глава МЗС України висловив співчуття близьким жертв стрілянини у синагозі в США.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив співчуття близьким жертв і постраждалим під час збройного нападу на синагогу "Древо Життя" в американському штаті Пенсільванія. Очільник МЗС вказав на необхідність єдності світової спільноти у боротьбі проти насильства на ґрунті ненависті.

"Мої думки і співчуття пов'язані з тими, хто постраждав від смертельної стрілянини в Піттсбурзі. Це більше, ніж трагедія. Світ має об'єднатися проти такого боягузливого антисемітського насильства і ненависті", - написав дипломат на своїй сторінці у Twitter у неділю, 28 жовтня.

Як повідомлялося, 27 жовтня невідомий під час суботньої молитви відкрив вогонь з автоматичної зброї в синагозі "Древо Життя" в Піттсбурзі, штат Пенсільванія, США. На той момент у будівлі знаходилося близько 80 осіб. Під час стрілянини злочинець викрикував антисемітські гасла.

У результаті нападу на синагогу загинули 11 людей, ще 12 отримали поранення, в тому числі троє офіцерів поліції. Пізніше стрілок здався правоохоронцям.

Затриманому 46-річному Роберту Бауерсу пред'явили звинувачення за 29 пунктами.

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс повідомив, що за деякими з пред'явлених звинувачень Бауерсу може загрожувати смертна кара.