UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вілкул підтвердив можливість об'єднання "Оппоблока" і "За життя" перед виборами

Депутат запевнив, що рішення про об'єднання прокремлівських сил не буде кулуарним.

Співголова парламентської фракції "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул допустив, що "Опоблок" об'єднається з партією "За життя" для спільної участі в парламентських і президентських виборах. При цьому він запевнив, що рішення прийматиметься публічно, пославшись на майбутній з'їзд партії.

"Це не буде кулуарним рішенням, це буде широке обговорення. І рішення прийматиме з'їзд партії", - заявив депутат в ефірі телеканалу ICTV у понеділок ввечері, 17 вересня.

Говорячи про можливих учасників об'єднання Вілкул назвав не лише "Опоблок" і "За життя", але ще й "Аграрну партію" і якісь "впливові громадські організації".

"Я виступав і виступаю за об'єднання всіх конструктивних сил, які протидіють цій владі", - додав політик.

Як пише Сергій Рахманін у своєму матеріалі для DT.UA, підписання меморандуму про готовність об'єднання партій і громадських організацій промосковського спектру і про можливе висунення єдиного кандидата на президентських виборах, заплановане на червень, так і не відбулося. Саме тому Віктор Медведчук став членом партії "За життя", щоб зсередини керувати процесом її об'єднання з "Опозиційним блоком". Однак у керівників "Опоблокe" є свої канали зв'язку з Москвою, і вони не хочуть ділитися впливом на партію. До того ж Рінат Ахметов не готовий вкладати ресурси в єдиного кандидата на президентських виборах, якщо їм буде не Олександр Вілкул.

Детальніше про спроби Віктора Медведчука повернутися в публічну політику q очолити прокремлівську опозицію читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "План "Шатун"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".