UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові шпиталі РФ та Білорусі не можуть впоратися з такою кількістю поранених росіян — Генштаб

Окупанти, яким вдалося повернутися в РФ, намагаються звільнитися.

Наявні військові медичні заклади Росії та Білорусі не можуть забезпечити лікування настільки значної кількості поранених в Україні російських військових. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у зведенні станом на 18.00 4 березня у Facebook.

За інформацією Генштабу, медичний персонал центральної районної лікарні селища Глушково Курської області перевели на посилений режим чергування. Туди з 29 березня до 2 квітня привезли близько 100 поранених на Сумщині окупантів.

Також у місті Ізюм війська РФ були вимушені обладнати польовий шпиталь у місцевій школі через значні втрати особового складу підрозділів 237-го танкового полку та 752-го мотострілецького полку 3-ї мотострілецької дивізії.

У Генеральному штабі зазначили, що в Росії лише двічі оголошували втрати особового складу ЗС РФ на території України, однак періодично стає відомо про втрати окремих частин і підрозділів окупантів. 

Наприклад, до 40% особового складу, озброєння та військової техніки втратили полки 20-ї мотострілецької дивізії (Камишин, Волгоградська область) 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, зокрема: 33-ій, 255-ий, 294-ий мотострілецькі полки, що повернулись в пункти постійної дислокації.

Внаслідок цього, значна частина військових, що повернулись, намагається звільнитися.

Також у Росії продовжуються спроби поповнити втрати офіцерського складу за рахунок офіцерів вишів. Так, у військовій академії зв’язку в Санкт-Петербурзі здійснюють термінову підготовка офіцерів до заміщення посад в бойових військових частинах.

Крім цього, Генштаб повідомив актуальну інформацію про дії окупантів у регіонах.

У тимчасово захопленому місті Пологи Запорізької області військові РФ захопили та замінували внутрішню територію центральної районної лікарні. Персонал і хворих попередили про заборону повертатись до лікарні, всередині залишилися поранені окупанти.

На Сіверському напрямку без змін: проходить ліквідація наслідків ворожих дій.

У місті Ізюм на Слобожанщині російські військові проводять фільтраційні заходи та примусово вивозять місцевих на територію РФ.

На Херсонщині тривають бої на тимчасово зайнятих територіях. У Новій Каховці окупанти посилили пропускний режим на блокпостах. Вони затримують мирних жителів та примушують їх до інженерного обладнання позицій. Також росіяни стали частіше вилучати в населення транспортні засоби.

Раніше уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова розповіла, що до мобілізації резервів в РФ потрапили підлітки з загонів "Юнармії". Деякі з них є на території тимчасово анексованого Криму.