UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна в Україні матиме найбільші наслідки для майбутнього людства – Пінчук

Чому важливо підтримати Україну.

Війна в Україні матиме величезний вплив на мільярди людей і визначить майбутнє демократії. Про це на Ялтинській Європейській стратегії повідомив Віктор Пінчук. 

"Ця війна в Україні найвирішальніша із найбільшими наслідками, я не маю на увазі, що у нас найбільша кількість жертв і жертовності, але я маю на увазі, що для майбутнього це має найбільші наслідки. Сьогодні два фронти - демократія по один бік і автократія - по другий у ніколи не баченному потужному змаганні,  ми не знаємо, хто переможе. Ми всі віримо, що переможе демократія, але для всього світу це не настільки очевидно. Як все закінчиться - матиме величезний вплив на мільярди людей. Кажуть, що Китай спостерігає за тим, що відбувається в Україні, але це не найголовніше і не найбільші наслідки. Головне, що мільярди людей стежать за тим, що відбувається в Україні, і те, що вони побачать, матиме великий вплив на те, чи вони підуть ближче до Китаю, чи стануть на бік США та Заходу. Якщо Україна не переможе у цій війні, яка географічно обмежена, протилежний бік матиме поштовх, буде домінувати-панувати, а отже загроза конфлікту буде набагато ширша. Проблема дуже проста, або ми разом перемагаємо з географічного та військового погляду обмежену війну в Україні, або ви, і ми, і людство - всім нам доведеться воювати у глобальному конфлікті пізніше", - пояснив Пінчук.

Він зауважив, що найбільше наслідки, які матиме ця війна, усвідомлюють воїни на фронті, які щодня ризикують своїм життям і усвідомлюють свою історичну відповідальність.

Пінчук додав, що якби Україна отримувала вчасно всю необхідну зброю, то зараз була б інша ситуація. 

"У нас, у вас, і наших воїнів виникає багато запитань, якщо б всі необхідні озброєння вчасно були надані Україні, Україна була би у зовсім іншому становищі. Всі ми розуміємо велику віповідальність, яка лежить на західних лідерах, вони мають зробити все, щоб уникнути втягнення їхніх країн до війни, але що гарного лідера відрізняє від великого лідера? Гарний лідер робить те, що необхідно, тоді, коли це можливо, а великий лідер робить те, що потрібно, коли це потрібно. Західні лідери мають можливість показати свою велич зараз, в цю унікальну мить історії, коли вирішується майбутнє людства", - підсумував Пінчук.

Раніше повідомлялося про те, що Австрія приєдналася до санкцій ЄС проти Росії, підтримала надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, приєдналася до гуманітарної програми «Grain From Ukraine», активно працює над втіленням Формули миру, увійшла до коаліції за створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України, надає суттєву підтримку в цивільному розмінуванні та багатьох інших сферах.