UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна не за території, а за права: у Зеленського відповіли на заклик німецьких інтелектуалів схилити Україну до перемовин

Якщо наша країна піде на поступки зараз, то згодом виникне новий конфлікт. 

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що німецькі інтелектуали, які закликали Захід схилити Україну до переговорів з РФ про "мир", не розуміють природи війни, яку розв'язала проти нас Росія. Свою думку він висловив під час інтерв'ю виданню Bild.

"Це не війна за шматочок території, за володіння тими чи іншими ресурсами або за можливість, скажімо так, приєднати республіки, про які говорить РФ. Ця війна за право Росії диктувати свої умови та правила", – сказав Подоляк.

Він пояснив, що якщо війна закінчиться неправильно, тобто якщо Україна піде на якісь поступки, то через деякий час це буде загрожувати новим конфліктом. 

Читайте також: Focus: Переговори з Путіним не принесуть мир в Україну, це ілюзія

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що переговорний процес відновиться тоді, коли російські війська повернуться на позиції, які вони займали до 24 лютого.

17 травня українська сторона підтвердила призупинення переговорів з Росією щодо мирного врегулювання. За словами радника ОП Михайла Подоляка, на це є три причини: Москва не демонструє розуміння сьогоднішніх процесів у світі, не усвідомлює, що в будь-якому сенсі війна йде вже не за її правилами, графіком чи планами, а також не може відмовитися від нагнітання на внутрішньому ринку. 

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.