UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відставка Разумкова: Рахункова палата опублікувала звіт про виконання кошторису Ради

Звіт охоплює період з січня по серпень поточного року.

Рахункова палата опублікувала висновок про результати виконання кошторису Верховної Ради у січні-серпні 2021 року. Цей звіт є складовою процедури відставки спікера парламенту, яку запустили щодо Дмитра Разумкова.

Згідно з регламентом Верховної Ради, перед відставкою спікера Рахункова палата має провести аудит виконання кошторису парламенту в поточному році. Після чого голова парламенту має підготувати звіт щодо своєї роботи та виконання кошторису, а також надати його депутатам не пізніше ніж за два дні до розгляду відставки. Щоправда, сам звіт датований 5 жовтня, а розглядати відставку Разумкова планують 7 жовтня.

Читайте також: Голосувати за відставку Разумкова можуть в п'ятницю – Арахамія

Напередодні Верховна Рада проголосувала за включення питання відставки спікера Дмитра Разумкова до порядку денного. Як писало ZN.UA, за узгодженим в Трускавці планом, очолити парламент повинен Руслан Стефанчук, а його місце займе перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко.

Засідання щодо відставки Разумкова вестиме «слуга народу» Данило Гетманцев. Крім нього, були заявлені кандидатури Гео Лероса, Олексія Гончаренка, Олександра Бакумова і Юрія Корявченкова. Останній заявив про самовідвід.

«Слуга народу» змогла зібрати 175 підписів за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Відповідні підписні листи виявилися в розпорядженні ZN.UA.