UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відповідальність за наслідки Мінських угод і "формули Штайнмаєра" лежить на Порошенку – Білецький

Відповідальність за наслідки Мінських угод та "формули Штайнмаєра" напряму лежить на експрезидентові України. Про це самому Петру Порошенку в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" сказав лідер "Національного Корпусу" Андрій Білецький, повідомляє 24 канал.

"Ви справді, мабуть, дуже серйозно попрацювали в Мінську 5 вересня. Нам цього не зрозуміти. Я в той день, як і за день до того в Широкине, знаходився під російськими артилерійськими обстрілами. Як і 15 лютого 2015 року я мотався між Широкиним, Павлополем і Піщовиком, коли закінчувався контрнаступ українських військ. Тому мені важко оцінити, наскільки це було складно. Але ви підписали Мінські угоди. Катастрофічна "формула Штайнмаєра" – це частина Мінських угод", – сказав Білецький.

За словами політика, норми Мінських угод з першого ж дня містили в собі капітулянтські передумови для України.

"Ви говорите про те, що в Мінську-2 спочатку було рішення про відведення російських найманців за український кордон, що спочатку в Мінську-2 було повернення українського кордону, лише після цього були вибори. Насправді, в Мінську чітко написано, що спочатку йде розведення сил – це перші два пункти. Далі йде визнання ОРДЛО", – додав Білецький, нагадавши експрезиденту Порошенку в студії кожен з пунктів, погоджених колишнім гарантом в минулому Мінських угод.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні тривають акції протесту проти ухвалення так званої "формули Штайнмаєра", що передбачає відведення військ з лінії розмежування, амністію терористів та проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Націоналісти називають свої заходи "акціями проти капітуляції України".