UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віднині порти Великої Британії офіційно закриті для російських суден

Під заборону потрапили усі судна, які мають будь-які зв'язки з РФ.

Велика Британія на офіційному рівні закрила свої порти для всіх російських суден. Міністерство транспорту Британії розіслало відповідне розпорядження до портових адміністрацій країни, повідомляють "Порти України".

"Напад Росії на Україну є неспровокованим, навмисним нападом на суверенну демократичну державу. Уряд Великобританії чітко дав зрозуміти, будь-яке російське військове вторгнення в Україну буде мати серйозні наслідки, і в координації з нашими міжнародними союзниками та партнерами ми розробили безпрецедентний пакет подальших санкцій. Морський сектор є основоположним для міжнародної торгівлі, і ми повинні відігравати свою роль в обмеженні економічних інтересів Росії. За таких обставин Департамент транспорту вважає не доцільним, щоб російські судна продовжували заходити до портів Великобританії", — ідеться в документі.

Під заборону заходити у порти потрапили судна, які:

Міністерство транспорту Великої Британії повідомило, що буде усіляко допомагати портам в ідентифікації таких суден.

Читайте також: Нові санкції США та ЄС проти Росії і нова зброя для України вже на підході – Кулеба

Раніше уряд Швейцарії заявив про введення антиросійських санкцій за прикладом Євросоюзу. Видання Reuters зазначає, що країна, яка досі займала нейтральну позицію, збирається заморозити активи росіян, причетних до війни в Україні.