UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відкриття сесії та вихід з деяких договорів СНД: трансляція засіданні Верховної Ради

Також парламент планує створити відразу кілька слідчих комісій для розслідування резонансних питань.

Верховна Рада України у вівторок, 1 лютого, планує відкрити сьому сесію дев’ятого скликання парламенту, затвердити її план роботи та затвердити низку постанов. Відповідно до порядку денного роботи парламенту на сьогодні серед законів народні обранці планують затвердити у першому читанні лише зміни до закону про загальну середню освіту щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу та зміни до законодавства щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності.

Далі у порядку денному створення кількох Тимчасових слідчих комісій щодо:

Далі у порядку денному низка ратифікацій міжнародних договорів

Також заплановано прийняти законопроекти про про вихід України з Протоколу про проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав, вихід з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць СНД та вихід із деяких міжнародних договорів України, укладених у рамках СНД.

Серед іншого у планах пардламенту на сьогодні перейменування села Поминик Уманського району Черкаської області, селища Ленінка Гайсинського району Вінницької області, села Новгородківка Мелітопольського району Запорізької області та  села Латівка Одеського району Одеської області.

Читайте також: Зеленського чекають на засіданні Ради у вівторок

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада до 15 лютого вирішила піти на своєрідний карантин і не проводити пленарні засідання у зв'язку з великою кількістю хворих на коронавірус. Так, 31 січня голова ВРУ Руслан Стефанчук заявив, що на коронавірус хворіють 28 народних депутатів і 78 працівників Апарату.