UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відкликання підписів з комюніке Саміту миру негативно вплине на імідж Йорданії та Іраку — Мережко

Якщо це підтвердиться, то навряд чи хтось захоче мати з ними серйозні справи, адже у політиці цінуються послідовність та стабільність позиції. 

В ОП наразі розбираються, що сталося з підписами Іраку та Йорданії, які зникли з підсумкового комюніке Саміту миру. Цю ситуацію виданню Liga.net прокоментував депутат СН та голова комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Олександр Мережко, наголосивши, що це може мати негативний вплив на імідж держав, які "поводяться непослідовно і ненадійно".

Не виключено, що Росія має стосунок до цієї ситуації. 

"Такі дії викликають підозру, що деякі країни проявили слабкість і піддалися на шантаж або підкуп з боку Росії", — наголошує він.

На думку Мережка, якщо відкликання підтвердиться, то з Іраком та Йорданією навряд чи хтось захоче мати серйозні справи. Адже у політиці цінуються послідовність та стабільність позиції. 

Читайте також: Взаємодія між Києвом та Москвою: в Індії пояснили, чому не підписали підсумкове комюніке Саміту миру

Нагадаємо, низка країн відмовились підписувати документ за підсумками Саміту миру. Йдеться про Саудівську Аравію, Таїланд, Індію, Мексику, ПАР, Бразилію, Вірменію та ОАЕ. Згодом з комюніке зникли підписи також Іраку та Йорданії.