UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від Башара Асада втікають соратники: слідом за прем'єр-міністром до повстанців перейшов великий чиновник

Сирійські повстанці очікують, що найближчим часом багато високопоставлених державних діячів також перейдуть на сторону опозиції.

Представники сірійської влади поповнюють ряди супротивників президента Башара Асада. Слідом за прем'єр-міністром Ріядом Хіджабом на бік повстанців перейшов начальник протоколу адміністрації сирійського президента Мухіддін аль-Масламанія. Сирійські повстанці очікують, що до них незабаром приєднаються нові представники влади.

Про це повідомив у четвер міжарабський телеканал Al Arabiya з посиланням на джерело в опозиційній Вільній сирійській армії.

Представник повстанців заявив, що аль-Масламнія знаходиться в безпечному місці в Сирії, і найближчим часом багато високопоставлених державних діячів також перейдуть на сторону опозиції.

6 серпня стало відомо, що прем'єр-міністр Ріяд Хіджаб, якого призначено на цю посаду лише два місяці тому, разом з родиною втік до Йорданії за сприяння Сирійської вільної армії.

Від імені прем'єра звернення до сирійському народові зачитав в ефірі катарського телеканалу Al Jazeera представник повстанців, який оголосив про приєднання хіджабу «до сирійської революції».

9 серпня Башар Асад призначив нового прем'єр-міністра країни. Ним став колишній міністр охорони здоров'я Ваель Надір аль-Халак. !zn

Читайте також:

За ніч з Сирії втікло 2,4 тисячі сирійців і два урядових генерали

Асамблея ООН вимагає від Асада повернути солдатів у казарми

Війська Асада вибили опозицію з Алеппо


Евакуйовані з Сирії українки розповіли про війну