UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від уряду вимагають звіту щодо обвалу гривні

Опозиція вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради

"Опозиційний блок" вимагає терміново скликати позачергове засідання Верховної Ради та заслухати на ньому керівництво уряду і Нацбанку про причини різкого падіння курсу гривні. Про це йдеться в заяві партії.

Крім того, політична сила також вимагає заслухати керівництво енергетичного блоку уряду про їх плани з приватизації нафтотранспортної системи України.

"Держава вже втратила контроль над "Укрнафтою". Ми не можемо дозволити собі розкіш повністю позбавити державу доходів ще й від транспортування нафти", - йдеться в заяві.

У партії заявили, що блок готовий внести свої пропозиції, як стабілізувати ситуацію і повернути контрольованість економічних процесів.

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку за підсумками торгів у вівторок, 24 лютого, знизився до 33,5 грн/долар з 32,00 грн/долар днем раніше. Топове значення сьогодні досягло 33,80 грн/долар.

На початку 2015 року курс гривні на міжбанку становив близько 19,00 грн/долар.

24 лютого офіційна гривня зміцнилася до 28,29 грн/долар. Голова Національного банку Валерія Гонтарєва пояснила обвал гривні шоком від переходу на вільне курсоутворення. "Ми віримо, що попит і пропозиція на ринку валюти обов'язково знайдуть рівновагу, а отже, і адекватне цінове значення", - заявила Гонтарєва.