UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від миру в Донбасі залежить майбутнє України та російського народу – США

За словами посла США при ОБСЄ, Росія всіма силами намагається дестабілізувати "свого суверенного сусіда" і перешкодити Україні інтегруватися в ЄС.

Росія повинна вивести свої війська з території окупованого Донбасу і відновити стабільність у регіоні, оскільки від цього залежить майбутнє не тільки України, але і російського народу.

Про це заявив постійний представник США в ОБСЄ Джеймс Гілмор, йдеться на сайті організації.

За його словами, Штати сподіваються, що припинення вогню в Донбасі, про що домовилися на переговорах у Мінську, буде "переломним моментом в кращу сторону" в питанні встановлення миру в регіоні.

Також Гілмор зазначив, що Росія всіма силами намагається дестабілізувати "свого суверенного сусіда" і перешкодити Україні інтегруватися в ЄС.

"Сполучені Штати закликають Росію припинити окупацію Криму і вивести свої війська і техніку зі східної України. Ми також закликаємо Росію звільнити всіх українських політичних в'язнів, повернути їх своїм сім'ям, а також відновити стабільність у цій частині Східної Європи на благо майбутнього не тільки народу України, але і народу Росії", - заявив постпред США в ОБСЄ.

Нагадаємо, напередодні сторони Тристоронньої контактної групи на переговорах з Донбасу домовилися про повне припинення вогню з 27 липня. Згідно з ухваленим рішенням, з 00:01 27 липня на окупованих територіях Донбасу сторони повинні дотримуватися режиму повного і всеосяжного припинення вогню.

Після цього президент Володимир Зеленський повідомив, що очікує від Путіна і інших лідерів Нормандської четвірки підписання угоди про припинення вогню.