UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори в Британії: рейтинг лейбористів знизився, але вони досі випереджають консерваторів

Несподіване рішення Сунака оголосити про дострокові вибори, схоже, не виправдало себе.

Рейтинг підтримки лейбористів опустився до найнижчого показника за всю виборчу кампанію у Великій Британії, а їхня перевага над керівними консерваторами прем'єра Ріші Сунака також дещо скоротилася за цей період, згідно з даними Bloomberg

Читайте також: Прихильник переговорів із Путіним рветься до влади в Британії. Чого очікувати Україні?

Станом на вівторок, 2 липня, рівень підтримки лейбористів знизився до 40,5%, а консерватори збільшили свої показники до 20,1%, згідно зі зведеним рейтингом на основі даних 11 соціологічних компаній. Правопопулістська партія Найджела Фараджа Reform UK має 16,2%, в той час як Ліберально-демократична партія — 11,4%.

Однак, попри послаблення позицій лейбористів, лідерство партії все ж виглядає непохитним на тлі наближення дня голосування в четвер, 4 липня. Несподіване рішення Сунака оголосити про дострокові вибори, схоже, не виправдало себе. Відтоді, як він зробив цю заяву 22 травня, лідерство лейбористів скоротилося лише на один відсотковий пункт.

Читайте також: У Британії впала підтримка прихильника переговорів з Путіним – після коментарів про Україну

Очікується, що виборчі перегони в Британії будуть складними — керівна упродовж 14 років партія консерваторів ризикує поступитися лейбористам, лідером яких є Кір Стармер.

Про те, чого очікувати від британських виборів розповідав Віктор Константинов у статті “Передвиборча авантюра в Британії. Що вона означає для України”.