UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори мера Києва: Кличко удвічі популярніший за Попова

За даними соціологів, Віталій Кличко впевнено переміг би на виборах мера Києва, якщо б вони відбулися найближчої неділі.

32,7% киян готові проголосувати на виборах мера за Віталія Кличка, Олександра Попова - лише 15,9%, свідчать дані опитування GfK Ukraine

Згідно з результатами дослідження, якби вибори проходили найближчої неділі, у них точно взяли би участь 59% киян і 20% швидше за все взяли б участь. 16% не пішли б на вибори, ще 5% - не визначилися, пише Ліга.net.

Якщо б у списку кандидатів був Віталій Кличко, йому кияни віддали б 32,7% голосів. Наступну позицію - 15,9% - займає варіант відповіді "важко сказати". Трохи менше - 14,8% - набирає нинішній глава КМДА Олександр Попов. За ним йде Петро Порошенко з рейтингом 11,9% і Микола Катеринчук з рейтингом 8,8%.

Якщо Кличко не буде брати участь у виборах, більшість голосів, за даними соцопитування, набирає Попов - 18,7%. За ним йде Порошенко - 17,2% і Катеринчук - 15,6%. Вагалися з відповіддю 23,7% опитаних.

У той же час, якби Порошенка або Катеринчука підтримували опозиційні сили, за кожного з них були б готові проголосувати понад 20% киян. Дослідження проводилося 11 червня - 1 липня 2013 року. Було опитано 2100 жителів Києва віком старше 18 років у всіх районах міста. Похибка становить 2,1%. !zn

Читайте також:

Більшість киян незадоволені станом справ у столиці і діяльністю Попова

Після скасування виборів у Києві Попов заговорив про підвищення цін на проїзд

Порошенко впевнений, що до кінця року столиця отримає нового мера, але не Київраду