UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виборча кампанія розпочнеться 28 серпня

ЦВК вже підготувала Календарний план виборчої кампанії. На вибори необхідно близько 1 млрд грн.

Виборча кампанія з позачергових парламентських виборів стартує в четвер, 28 жовтня, якщо указ президента України Петра Порошенка про розпуск Верховної Ради буде офіційно оприлюднено у середу, 27 жовтня.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Центральній виборчій комісії, це передбачено проектом Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня.

Проект розроблено, виходячи з того, що указ глави держави про розпуск парламенту буде опубліковано в газетах "Голос України", "Урядовий кур'єр" та "Офіційному віснику президента" в середу, 27 серпня. Згідно з пунктом 4 статті 16 закону україни "Про вибори народних депутатів України", виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з дня, наступного за днем опублікування указу президента України про достроковий розпуск парламенту.

Згідно з проектом, висування кандидатів у народні депутати партіями і шляхом самовисування розпочнеться 28 серпня, завершиться відповідно 15 і 25 вересня.

Згідно з даними ЦВК, на проведення виборчої кампанії необхідно близько 1 млрд грн.

Як відомо, президент України Петро Порошенко у своєму зверненні від 25 серпня заявив про те, що він прийняв рішення розпустити Верховну Раду. У зверненні йдеться про те, що позачергові парламентські вибори повинні відбутися 26 жовтня. !zn