UA / RU
Підтримати ZN.ua

Весь Кабмін відправлять на тестування через міністра, який захворів на коронавірус

Очільник Мінрегіону був присутній на засіданні 13 жовтня

Всіх міністрів Кабінету міністрів і ще деяких чиновників уряду відправлять на тестування через те, що на засіданні 13 жовтня був присутній міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, який захворів на коронавірус.

Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в коментарі «Укрінформу».

«Олексій Михайлович був присутній на засіданні 13 жовтня. Під час засідання Кабміну все знаходяться в масках, зберігаючи необхідну соціальну дистанцію. Крім цього, всім чиновникам буде запропоновано здати тест на COVID-19», - сказав Немчинов.

Крім Чернишова, 16 жовтня про інфікування коронавірусів повідомив депутат, заступник фракції «Слуги народу» Микола Тищенко. Його колега Євгенія Кравчук повідомила в ефірі одного з телеканалів, що також захворіли ще двоє депутатів фракції, один з них - голова Комітету Ради.

Станом на п'ятницю в Україні коронавірус підтвердили у 287 231 особи. За добу хворобу виявили у 5 992 осіб. При цьому 5 394 - померли (92 за добу), 121 919 (2269) - одужали. Про це повідомляє Рада нацбезпеки і оборони України.

Попереднє найбільше значення було встановлено 9 жовтня, тоді за добу захворіло 5 804 людини.

На початку вересня ZN.UA писало про прогнози, згідно з якими до кінця жовтня цифра щоденних нових випадків зараження коронавірусів виросте до 5-6 тисяч, а заповнені койкомісця в лікарнях - до 40 тисяч. Яка ситуація з поширенням коронавірусу в Україні складається в реальності читайте в матеріалі Алли Котляр   "COVID-19: боротьба вручну".