UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховний Суд Ізраїлю зобов'язав уряд скасувати додаткові обмеження на в'їзд українців

Володимир Зеленський вже відреагував на таке рішення.

Ізраїльський Верховний Суд зобов’язав уряд скасувати будь-які додаткові обмеження на в’їзд українців. Про це повідомив президент Володимир Зеленський та привітав таке рішення.

«Вітаю рішення Верховного суду Держави Ізраїль, яке зобов'язує уряд Ізраїля скасувати будь-які додаткові обмеження на в'їзд громадян України. Верховенство права та повага до прав людини – це саме те, що відрізняє справжню, розвинену демократію!», – написав Зеленський у Twitter.

Як пише видання  NEWSru.co.il, рішення суду передбачає, що українці зможуть в’їжджати до Ізраїлю на три місяці без необхідності подавати для цього особливе прохання. Суд також зобов'язав відповідачів (державу) виплатити судові витрати у розмірі 20 тисяч шекелів.

Читайте також: Зеленський закликав Ізраїль приєднатися до санкцій проти Росії

Нагадаємо, 2 травня міністр охорони здоров'я Ізраїлю Ніцан Горовіц у ході зустрічі з послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком заявив про виділення квот на лікування поранених українських військовослужбовців в ізраїльських госпіталях. Проте після цієї заяви прийом українців на лікування та протезування Ізраїль так і не розпочав.

Крім того, 28 червня українське посольство повідомило, що  Ізраїль попри всі домовленості та угоди в односторонньому порядку заборонив в'їзд українцям, які не мають електронних віз. Це несе загрозу громадянам України, проти якої Росія розпочала агресію. Водночас російські та білоруські олігархи вільно в'їжджають до Ізраїлю.