UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Венеційський карнавал" Павла Фукса: ЗМІ розповіли, як підсанкційний український олігарх відсвяткував своє 50-річчя

Гостей розважали зірки російської естради. 

Бізнесмен Павло Фукс відсвяткував свій 50-ий день народження у гольф-клубі у Козині на Київщині з друзями. Очевидно, що йому не завадили санкції РНБО, які своїм указом ввів в дію президент Володимир Зеленський наприкінці червня. Про це у своєму сюжеті на УП розповідає журналіст Михайло Ткач. 

День народження Фукс святкував 27 жовтня. Вечірку було стилізовано під "Венеційський карнавал": на гостях були маски, а на вході - вивіска з ініціалами винуватця свята та назвою вечора. Не обійшлося без великої кількості охорони. 

Присутніми на святкуванні були столичний мер Віталій Кличко, олігарх Ігор Коломойський, його сестра з чоловіком, ексочільник Нацполіції Сергій Князєв, партнер Фукса по бізнесу Віталій Хомутиннік, який спеціально прилетів з Ніцци. Їх розважали зірки російської естради Артур Пірожков та Світлана Лобода. 

Закінчилося святкування о 03:00 масштабним салютом. 

У розслідуванні сказано, що і "Венецію", і "палац дожів" спеціально для цього свята звели всього за один день. 

В коментарі УП підсанкційний олігарх розповів, нібито свято організували його друзі: "Я не очікував, що мої друзі зроблять мені такий подарунок, я був у шоці, я не люблю відзначати свої ДН, тим більше я під санкціями, самі розумієте – нема настрою… А хто з друзів платив, я сам точно не знаю".

Мер Києва Кличко розповів згодом, що познайомився з Фуксом у 2015 році. Тоді столична влада вели переговори про землю компанії олігарха, де планували побудувати Меморіал Бабиного Яру. Він ідею нібито підтримав та навіть став одним з благодійників проєкту. 

"Спілкувалися ми виключно на ці теми. Власне, це все, що нас пов'язує. Так, я заїжджав привітати його з 50-річчям. Був недовго", – зазначив Кличко. 

Читайте також: Татаров прокоментував святкування дня народження в колі прокурорів

Нагадаємо, у жовтні стало відомо зі ЗМІ, що вуглеводневим підприємствам розіслали рекламний проспект з пропозицією щодо продажу п'яти спецдозволів на користування надрами, на підставі яких зараз працюють підприємства, що пов'язані з підсанкційним бізнесменом Павлом Фуксом. 

Санкції проти олігарха РНБО ввела 19 березня, а 24 червня президент Володимир Зеленський ввів їх в дію.