UA / RU
Підтримати ZN.ua

Венесуела навчає мільйони партизан, готуючись до вторгнення військ США

Венесуела готується впроваджувати нову військову доктрину, яка покликана підготувати країну до "затяжної народної війни проти імперії", тобто США. До 2019-го року до складу нових партизанських формувань увійде близько двох мільйонів осіб.

Влада Венесуели має намір найближчим часом запровадити в життя новий військовий план, в рамках якого місцевих військових навчать нестандартним методам ведення бойових дій - партизанській війні - на випадок вторгнення військ США. Принаймні, так стверджують представники опозиції.

Зокрема депутат парламенту Венесуели Марія Коріна Мачадо заявила в інтерв'ю місцевому виданню El Universal, що в її розпорядження потрапила копія цього документа, іменованого «План Сукре», що передбачає створення юридичної, матеріальної та інших основ для майбутніх партизанських формувань, до складу яких до 2013 року увійде приблизно мільйон осіб, а до 2019-го - близько двох мільйонів.

«Стратегічна мета - це побудова нової Боліваріанської військової доктрини, яка підготує Венесуелу до затяжної народної війни проти імперії, тобто США», - повідомила Мачадо.

Політик зазначила, що новий план був розроблений владою Венесуели за активного сприяння їхнього союзника - керівництва Куби, яке, як очікується, надасть Каракасу підтримку у здійсненні цієї ідеї. Кошти на її реалізацію буде виділено за рахунок скорочення фінансування регулярної армії Венесуели.

Раніше, у 2005 році, у Венесуелі, були сформовані загони народного ополчення. Офіційно вони вважаються частиною регулярної армії, але підпорядковуються виключно президенту Уго Чавесу.

У жовтні цього року у Венесуелі повинні пройти вибори президента. Основними суперниками на них є 58-річний Чавес, який має намір втретє поспіль зайняти посаду глави держави, і єдиний кандидат від опозиції Капрілес. Мачадо раніше також думала виставити свою кандидатуру на голосуванні, проте пізніше відмовилася від цієї ідеї і вирішила підтримати Капрілеса. !zn

Читайте також:

Чавес оголосив, що повністю вилікувався від раку

У Венесуелі дозволили збивати літаків-порушників

У Венесуелі представили реконструйований тривимірний портрет Симона Болівара (відео)