UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Вбивства українців – не дурниця": Україна відповіла Валенсі на ідею "розвитку миру" з Путіним

Екс-президент Польщі хоче мати з президентом Росії "хороші відносини", а Путін не повинен займатися "дурницями", оскільки він "потрібен світу".

Дії Росії на території України, зокрема анексія Криму і військові дії на Донбасі, не є "дурницею", яку можна відкласти в сторону.

Про це у Twitter написало посольство України в Польщі, реагуючи на висловлювання експрезидента Польщі Леха Валенси, який у інтерв'ю російському інформагентству ТАСС заявив, що Росія повинна "якомога швидше опинитися в усіх структурах, які думають про майбутнє". Він наголосив, що хоче мати з президентом Росії "хороші стосунки", а Путін не повинен займатися "дурницями", оскільки він "потрібен світу".

"Порушення міжнародного права, окупація Криму, вбивство українців на Донбасі, репресії проти кримських татар не є "дурницею", яку можна відкласти в сторону. Насамперед Путін повинен припинити такого роду дії, щоб почати з ним говорити про "побудову миру", - зазначили в українському посольстві.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму зверненні до Радбезу ООН під час онлайн-конференції 8 травня заявив, що російська агресія проти України триває довше Другої світової війни і забрала життя понад 13 тисяч