UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВАСУ не буде розглядати оскарження закону про референдум

ВАСУ відмовився відкривати провадження щодо бездіяльності парламенту при ухваленні закону про референдум.

Вищий адміністративний суд в понеділок відмовив у відкритті провадження за позовом опозиції щодо закону про всеукраїнський референдум Про це повідомили у прес-службі партії "УДАР".

"Вищий адмінсуд, розуміючи, що за результатами розгляду адміністративного позову по суті не буде жодних правових підстав для відмови у задоволенні позову, вирішив навіть не допускати справу до такого розгляду і відмовив у відкритті провадження...", - наголошують в "УДАРі".

У партії зазначають, що рішення є абсурдним і стало можливим завдяки побудованій вертикалі впливу на судову систему з боку Адміністрації президента.

"Сьогодні, на жаль, суди керуються вказівками президентської канцелярії, а не нормами закону. Подальше ігнорування вимог закону з боку судових органів України завдає шкоди не тільки авторитету держави та її міжнародному іміджу, але може нестизагрозу конституційному ладу і державності в цілому", - відзначають в "УДАРі".

Як відомо, у листопаді 2012 року Верховна Рада прийняла закон про всеукраїнський референдум.

У лютому ЦВК затвердила зразки документів для проведення всеукраїнського референдуму у відповідності з вимогами закону "Про всеукраїнський референдум".

25 квітня представники опозиції звернулися у Вищий адмінсуд з позовом про оскарження прийняття минулим скликанням Верховної Ради закону "Про всеукраїнський референдум". !zn

Читайте також:

Опозиція оскаржила у Вищому адмінсуді закон про референдум

Луценко знає три способи, як зірвати задуманий регіоналами референдум

ВАСУ відмовився визнавати незаконними рішення Ради, прийняті "кнопкодавами"