UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вашингтон не бачить готовності Путіна до переговорів — Блінкен

Натомість російський президент рухається у зворотному напрямку.

США вважають, що Москва не демонструє жодних ознак бажання брати участь у змістовних переговорах. Про це на спільному з міністеркою закордонних справ Франції Катрін Колоною брифінгу заявив державний секретар Ентоні Блінкен.

За його словами, Сполучені Штати готові розглядати усі дипломатичні варіанти спілкування з Росією, однак лише у разі, якщо бачитимуть, що Москва відкрита для діалогу. Наразі замість повернення до дипломатичного шляху Росія «подвоює і потроює» агресію.

«Усе вказує на те, що президент Путін активно не бажає брати участь у просуванні дипломатії, натомість продовжує рух в протилежному напрямку», — підкреслив Блінкен.

Цього тижня Росія посилила свої ракетні та безпілотні атаки на енергетичну інфраструктуру України. Україна та Захід назвали це кампанією з залякування мирних жителів перед холодною зимою.

Раніше цього місяця міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив в інтерв’ю, що Росія готова співпрацювати зі Сполученими Штатами чи Туреччиною щодо способів припинення війни, яка триває вже восьмий місяць, але досі не отримала жодної серйозної пропозиції щодо переговорів.