UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС заяву Захарченка про "Малоросію" назвали такою, що суперечить "Мінську" – ЗМІ

Європейський Союз підтримує дипломатичні зусилля, спрямовані на просування виконання Мінських угод.

Анонсований бойовиками "ДНР" проект створення держави "Малоросія" на території сучасної України суперечить меті Мінських домовленостей щодо реінтеграції ОРДЛО до України. Як повідомляє "УНІАН", тому відповідні заяви ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченко прокоментував представник ЄС.

"Це суперечить меті Мінських домовленостей щодо реінтеграції окремих районів Донецької та Луганської областей до України. Європейський Союз підтримує тривалі дипломатичні зусилля, щоб рухатися в напрямку повного виконання Мінських домовленостей, які є основою для сталого політичного розв'язання конфлікту на основі поваги до незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України", - заявили в Євросоюзі.

18 липня ватажок терористичного угруповання "ДНР", що діє в Донецьку під прикриттям російської окупаційної армії, Олександр Захарченко повідомив про створення нового проекту під назвою "Малоросія".

У свою чергу президент України Петро Порошенко нагадав про смерть проекту "Новоросія" і пообіцяв повернути Крим і Донбас під український суверенітет.