UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС Росію вважають головною загрозою для Чорноморського регіону – посол

Анексія Криму стала для РФ основним засобом посилення своєї присутності у Чорноморському регіоні.

На сьогодні Євросоюз розглядає Росію як основну загрозу в Чорноморському регіоні, заявив голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

"Ми розуміємо, що потрібно посилювати наші відносини з Росією, покращувати співпрацю. У 2014 році наші відносини майже урвалися, коли Росія вторглася на територію України, по суті, анексувала Крим і надавала дуже серйозну підтримку з так званим "сепаратистським військам" на сході України", – цитує УНІАН заяву дипломата на засіданні міжнародного круглого столу в Києві.

"Росія сьогодні є головним стратегічним викликом для всіх нас, вона є загрозою у Чорноморському регіоні", - подчрекнул Мінгареллі.

За словами представника ЄС, анексія Криму стала для РФ основним засобом посилення своєї присутності в Чорноморському регіоні, і це є для ЄС серйозним приводом для занепокоєння.

Нагадаємо, генсек НАТО Йенс Столтенберг раніше заявляв, що учасники міністерської зустрічі НАТО 26 жовтня домовилися розширити присутність Альянсу в Чорноморському регіоні (зокрема - на території Румунії, а також в акваторії Чорного моря).

Раніше повідомлялося, що глави оборонних відомств країн-членів Північноатлантичного альянсу на саміті в Брюсселі обговорили зростаючу військову активність РФ на східних кордонах НАТО.