UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україну приїде представник РФ для обговорення кроків щодо врегулювання ситуації

Під час зустрічі новообраного президента України Петра Порошенка з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним було досягнуто домовленості про те, що в Україну приїде російський представник, з яким будуть вирішуватися конфліктні питання.

Україна найближчим часом очікує заяви представників Російської Федерації про визнання президентських виборів в Україні, заявляє новообраний президент Петро Порошенко.

"Ми очікуємо найближчим часом заяви про визнання виборів з боку Російської Федерації", - повідомив Порошенко журналістам у Нормандії в п'ятницю, 6 червня.

Він повідомив також, що під час короткої зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним була досягнута домовленість про те, що в Україну приїде російський представник, з яким будуть вирішуватися конфліктні питання.

"В Україну приїде представник російський, з яким ми обговоримо перші кроки по врегулюванню ситуації та план, який я запропонував як президент і який передбачає низку кроків з боку Російської Федерації і ряд кроків з боку України. Поки що ми попередньо бачимо, що ми можемо мати гарні шанси для його реалізації", - сказав Порошенко.

Новообраний президент також повідомив, що переговори почнуться вже в найближчу неділю. "Ми домовилися поки що не розкривати на прохання всіх сторін-учасників переговорів окремі напрямки", - заявив він.

Порошенко зазначив, що під час зустрічі з Путіним "настрій був дуже напружений" однак, незважаючи на це, "хороший факт, що діалог почався". За словами новообраного президента, розмова йшла непросто, "в тому числі і реакція на порушене мною питання про Крим". Він також нагадав, що Україна буде "наполегливо досягати тих цілей, які поставила перед собою".

Порошенко підкреслив, що короткочасна зустріч з Путіним відбулася за участю президентів Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Ангели Меркель і за активного сприяння президента США Барака Обами. !zn

Читайте також:

Меркель пообіцяла Порошенко підтримку

Росія поверне до Києва свого посла Зурабова після тримісячної відсутності

Кучма порекомендував Порошенку вжити жорсткі заходи, щоб не "проспати" Донбас Крим

Путін розповів про "унікальний шанс" для Порошенка і свою повагу до вибору українського народу