UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні зафіксовано позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу

За словами Азарова, позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу "поки що зовсім незначне, але це також оптимістичний показник".

Вперше за останні роки в Україні зафіксовано позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з місією Міжнародного валютного фонду, повідомляє прес-служба Кабміну.

"В економіці ситуація керована. Ми розраховуємо вийти на зростання ВВП, який запланований у держбюджеті. Доходи бюджету в першому кварталі за фактом перевищили ті, які ми передбачали. У нас зафіксовано скорочення імпорту, певне збільшення експорту. У результаті вперше у нас зафіксовано позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу. Воно поки що зовсім незначне, але це також оптимістичний показник", - сказав глава українського уряду. Тому він в цілому оптимістично дивиться на продовження співпраці з МВФ і є його послідовним прихильником.

Азаров також підкреслив, що Україна вчасно розраховується за всіма зовнішніми зобов'язаннями. "З 2011 року ми не отримали жодного центу допомоги від МВФ. За цей час багато країн отримали багатомільярдні позики від МВФ і ще не вирішили своїх проблем", - відзначив прем'єр-міністр.

У свою чергу глава місії МВФ Крістофер Джарвіс зазначив, що місія провела плідні переговори як з членами уряду, так і з представниками Нацбанку України. "У нас відбулося багато зустрічей і дискусій і з Національним банком, і з урядом. За останній час оцінка загального економічного стану України не зазнала особливих змін. Останні кілька місяців були досить сприятливими для України. Зокрема, дещо послабилася напруга щодо обмінного курсу. І нам приємно відзначити, що за останні кілька місяців в Україні економічна ситуація не погіршилася", - сказав він.

Глава місії МВФ також представив нового постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше, який з 1 травня поточного року замінить на цій посаді Макса Альєра, який обіймав цю посаду протягом останніх чотирьох років.

Чергова місія МВФ працювала в Україні з 27 березня. !zn

Читайте також:

Імпортозаміщення не буде ефективним без поліпшення бізнес-клімату - ЄБА

Азаров хоче 15-20 років спокою і стабільності, і тоді "Україну не впізнаєш"

Янукович визнав, що Україна втрачає конкурентні переваги на традиційних експортних ринках