UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україну прибув глава МЗС Польщі Збігнєв Рау

Польща, яка головує в ОБСЄ, має намір забезпечити діяльність організації в Україні та її допомогу нашій країні.

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, який зараз головує в ОБСЄ, прибув із робочим візитом до України. Про цеповідомляється у Twitter польського головування в ОБСЄ.

«Міністр закордонних справ Польщі, чинний голова ОБСЄ Збігнєв Рау розпочав свій візит до України. Попри російський обструкціонізм, Польща сповнена рішучості забезпечити діяльність та допомогу ОБСЄ Україні», – зазначено у повідомленні.

Читайте також: Польщі та країнам Балтії може загрожувати подальше розширення сфери впливу Росії — Дуда

Нагадаємо, термін дії мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні закінчився 31 березня 2022 року. Через відсутність консенсусу щодо продовження роботи ОБСЄ 1 липня заявила, що здійснить негайні кроки для закриття Спеціальної моніторингової місії в Україні.

На думку відомого військового аналітика з Азербайджану Агіла Рустамзаде, після завершення російсько-української війни цілком можливо будуть сформовані нові регіональні військово-політичні союзи. І в цьому світі роль Євросоюзу помітно послабиться. А суб'єктність України збережеться і в перспективі наша держава зможе сформувати свій регіональний військово-політичний союз. За словами Рустамзаде, його начерки ми вже бачимо — це Польща та країни Балтії. Адже ми маємо спільне бачення політики, економіки та військового розвитку. Водночас поруч із цим союзом буде Британія.