UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні проведуть аудит забезпечення громадян житлом

Зокрема, планується дізнатися число українців, які перебувають у черзі на житло.

Верховна Рада ухвалила постанову №5251 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення реалізації права громадян на житло». Документ підтримали 343 народні депутати.

«Мета проєкту полягає у зборі статистичної інформації, проведенні комплексного (змістовного) аналізу стану забезпечення громадян житлом, відображенні відповідної динаміки руху квартирних черг, щоб в подальшому розробити урядову програму забезпечення реалізації права громадян на житло», - йдеться у пояснювальній записці.

Згідно з постановою, Кабмін має забезпечити проведення комплексного аналізу щодо забезпечення громадян житлом. Такий аналіз мають провести в розрізі областей, міст, територіальних громад, відомств, а також в цілому по країні. Це має показати:

«Крім того, передбачається здійснити верифікацію отриманої інформації Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством цифрової трансформації України та іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади із відповідними державними реєстрами», - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Уряд виділив гроші на житло ще 144 переселенцям: де саме

Раніше повідомлялося про те, що вартість житлової нерухомості в Україні за рік зросла на 8,3%. За перше півріччя житло в Україні подорожчало на 4%. При цьому за темпами зростання цін Україна зайняла 22 місце серед 55 країн.