UA / RU
Підтримати ZN.ua

В СБУ створили узагальнений портрет пересічного російського загарбника, і це не жарт

"Портрет" складений на підставі даних, що містяться в службових документах полонених окупантів.

У Службі безпеки України створили узагальнений портрет пересічного російського загарбника.

"Хочете розуміти узагальнений портрет пересічного російського загарбника? Він здебільшого має лише шкільну освіту, ходить в одних онучах три місяці поспіль, а обов’язковий елемент його "раціону" – 1 літр горілки. Це не жарт і не перебільшення", - йдеться в повідомленні.

Як зауважили в СБУ, саме ці дані містяться в службових документах полонених окупантів. Такі документи складають офіцери російської армії. Згідно з обов'язками, вони ведуть соціально-психологічний портрет особового складу.

"Насправді, тут нічого дивного немає, якби не розуміння, як вони це роблять. Наприклад, у графі "соціальне походження" досі вказують пункти "із рабочіх, із крєстьян"... Напевно в Росії не знають, що на вулиці 21 століття, і такі поняття дещо застарілі", - зазначають в СБУ.

Читайте також: МВС опублікувало перші списки з російськими полоненими

Отже, за спостереженнями самих же росіян, путінські вояки, крім горілки, мають у раціоні медовуху і навіть антифриз.

"Щоб вони не померли від випитого антифризу, то мають під розпис пройти спеціальний інструктаж, що це отрута", - розповідають в СБУ.

Культурний аспект ворога теж вражає.

Серед довідкових матеріалів російських командирів є перелік «днів воїнської слави» - свят, про які має знати пересічний воїн путіна. У числі "перемог" є крадені, є безчесні, а є такі, яких ніколи не існувало. До прикладу, серед сумнівних свят:

"Тож якщо росіяни так пишаються своїми поразками, то й черговий провал в Україні також стане для них великим святом?", - іронічно прокоментували в СБУ.

Як швидко можна чекати на покарання винних в агресії та тяжких злочинах? Та як кожен із нас може прискорити цей процес? Читайте у статті Гюндуза Мамедова - "Коаліція справедливості: чи доведе Україна воєнних злочинців до лави підсудних у міжнародних судах?" на ZN.UA.