UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Раді запланували перекроїти регламент роботи

Робочу групу для створення законопроекту очолив Корнієнко.

Робоча група щодо зміни регламенту діяльності Верховної Ради України почне працювати цього тижня і очолить її перший віце-спікер Олександр Корнієнко. Як заявив під час засідання погоджувальної ради парламенту спікер Руслан Стефанчук, розпорядження про створення  робочої групу з удосконалення положень регламенту Ради буде підписано ще цього тижня і група відразу приступить до роботи.

За словами Стефанчука, регламент парламенту має перетворитись на  "систему процедур" при яких кожна функція ВР буде забезпечена відповідними регламентними нормами.

«Ми маємо переходити до того, що положення Регламенту стануть передумовою для трансформації парламенту в цілому. Це й створення дослідницького аналітичного центру при парламенті, відновлення парламентської бібліотеки, супровід фундаментальних законопроєктів», – зауважив він.

Читайте також: «Слуги народу» повідомили, чи позбавлятимуть мандата Разумкова

Раніше Олександр Корнієнко в інтерв’ю «Суспільному» заявляв, що  проект закону про зміну регламенту роботи парламенту може бути внесений на розгляд Верховної Ради до кінця 2021 року, а остаточне голосування планують провести у січні 2022 року.