UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Раді обурились відсутністю Гончарука під час обговорення енергетичних питань

Водночас Разумков попросив ставити лише ті питання, які "стосуються теми".

Депутати Верховної Ради висловили обурення через відсутність прем'єр-міністра Олексія Гончарука під час обговорення енергетичних питань на першій з початку роботи нового Кабміну Годині запитань до уряду. Зокрема депутат із депутатської групи "За майбутнє" Ігор Гузь назвав це неповагою до депутатів та українців.

"Шановний уряд і пан Гончарук. До речі де пан Гончарук, я його не бачу? В нас зараз питання до уряду, де дівся прем'єр-міністр? Десь є прем'єр-міністр? У нас зараз питання до уряду і я хочу щоб прем'єр за місяць знайшов годину", - почав свій виступ Гузь.

У свою чергу спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що "прем'єр-міністр займається важливими справами".

"Вибачаюсь, але ставте питання в рамках тих тем, які були визначені. Є заступник міністра, він тут стоїть, звертайтесь до нього. Це передбачено регламентом", - зазначив голова ВРУ.

"Пане Дмитро, це день уряду і якщо прем'єр-міністр не може знайти годину побути тут і послухати – це ганьба. Я прошу привести сюди прем'єр-міністра", - вирішив не відступати депутат Гузь.

Водночас буквально через 10 хвилин Олексій Гончарук повернувся до зали засідань.

Зазначимо, що сьогодні у Верховній Раді відбувається перша з часу призначення нового Кабміну Година запитань до уряду. Раніше уряд та депутати президентської фракції "Слуга народу" відмовлялись від її проведення поки уряд не представив програму дій на час своєї роботи.