UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОПУ провели зустріч з послами G20: про що говорили

Сторони обговорили цілу низку важливих питань

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч з послами країн «Великої двадцятки» (G20), на якій обговорили ситуацію в Донбасі і створення майданчика для деокупації Криму.

Як повідомляє пресслужба ОПУ, відтепер консультації в такому складі будуть проходити регулярно.

Відзначимо, що Єрмак визнав, що режим тиші в Донбасі все частіше порушується з боку російських окупантів, але вважає, що так зване перемир'я досі зберігається.

Єрмак подякував партнерам України по «Нормандській четвірці» - Франції та Німеччині за їхні пропозиції і зусилля в питанні досягнення миру в Донбасі. Він повідомив, що найближчим часом відбудеться відеоконференція радників лідерів держав - учасників Нормандського формату, на якій буде обговорюватися врегулювання конфлікту.

Разом з тим, Єрмак поінформував послів про проведення в Україні напередодні 30-річчя Незалежності установчого саміту Кримської платформи, яку ініціював президент Володимир Зеленський. Глава Офісу президента висловив надію на присутність на цьому заході великої кількості партнерів України.

Він додав, що команда президента з великою перспективою дивиться на розширення дипломатичних, політичних, економічних горизонтів взаємодії з країнами "Великої двадцятки" запропонував розглянути можливості і нові варіанти участі України в регіональних форматах для більшої інтеграції з сусідніми європейськими державами.

Своєю чергою заступник керівника ОП Ігор Жовква додав, що Кримська платформа, до участі в якій запрошені лідери країн G20, є, перш за все, інструментом для повернення питань по Криму в міжнародний порядок денний.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Україна в найближчі місяці зможе успішно вирішити ключові питання в переговорах з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Офіс Глави держави і уряд фокусують свою увагу на політиці боротьби з корупцією, реформі фіскальної служби, судової реформи", - цитує пресслужба слова заступника керівника ОП Юлії Свириденко.

Крім того, "Юлія Свириденко наголосила на важливості зменшення впливу олігархів на українську економіку, анонсувала введення інструментів для полегшення доступу бізнесу до кредитних ресурсів, а також створення агентства з іноземних інвестицій".

Нагадаємо, вчора, 9 березня, Єрмак заявив, що Україна спільно з Німеччиною і Францією розробила план відновлення миру в Донбасі, проте він досі не отримав схвалення з боку Росії.

Єрмак додав, що несхвалення цього плану Росією означатиме, що Кремль не хоче припинення війни і відновлення миру в Донбасі.

Пізніше спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що до кінця березня радники лідерів нормандської четвірки обговорять і презентують новий план з врегулювання ситуації в Донбасі.