UA / RU
Підтримати ZN.ua

В опозиції пояснили ультиматум Громадської ради Майдану підступами Банкової

Опозиція не планує виконувати ультиматумів ГРМ щодо блокування парламенту і висунення єдиного кандидата.

В опозиції вважають, що ультиматум Громадської ради Майдану (ГРМ) щодо єдиного кандидата на президентські вибори - це ініціатива адміністрації президента Віктора Януковича. Про це в ефірі "Громадського ТБ" заявив опозиційний депутат Олег Медуниця.

Він висловив переконання, що сама ГРМ є проектом Банкової. "Я абсолютно переконаний в тому, що там (в ГРМ - ред.) "вуха ростуть" із Банкової. Це така спроба розкласти Майдан зсередини. Таким чином було розкладено податковий Майдан", - заявив депутат.

"Це такий спосіб, коли влада бачить, що вона у силовий спосіб не може розігнати Майдан, і намагається створити всередині проблему", - додав він.

Медуниця думає, що ГРМ складають з різних "скривджених" активістів. "Всякі люди є. Когось образили, комусь на ногу наступили, когось на сцену не пустили. Таких скривджених зараз підбирають і формують з них якісь квазіструктури", - сказав він.

Депутат вважає, що головним завданням ГРМ є "заговорити" Майдан. "І потім ці люди будуть намагатися відтягнути увагу протестно налаштованих громадян від того, що дійсно відбувається на Євромайдані", - сказав Медуниця.

Він також запевнив, що опозиція не планує виконувати жодних ультиматумів ГРМ.

У свою чергу один з керівників ГРМ Павло Жовніренко заявив, що ця організація самоорганізувалася та об'єднує людей, які давно стоять на Майдані, хоча свій намет і встановила тільки 9 січня.

Як відомо, 9 січня ГРМ висунула ультиматум опозиції щодо висунення єдиного кандидата у президенти до 10 січня. Крім того, ГРМ закликала опозицію почати блокування Верховної Ради з першого дня зимової сесії і домогтися розпуску парламенту.

У разі невиконання своїх вимог активісти обіцяють відреагувати, але поки не уточнюють, як саме. !zn

Читайте також:

Громадська рада Майдану висунула ультиматум опозиції

На Майдані 12 січня відбудеться нове віче і великий концерт

Майдан переходить до більш активних дій