UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Опорі" назвали вартість "всеукраїнського опитування" Зеленського

"Так як у них немає кадрових ресурсів на місцях, хедхантинг відбувається наживо. Береться база неурядових об'єднань громадян та дзвонять всім".

"Всеукраїнське опитування", яке напередодні ініціював президент Володимир Зеленський, і яке має відбутися в день виборів - 25 жовтня, може вартувати близько 75 млн гривень. Про це в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" розповіла Ольга Айвазовська, голова правління ГО "Опора". 

«За нашими підрахунками, якщо біля дільниці стоятимуть дві людини, то це близько 75 млн грн тільки польового етапу. Ще є компанії, які обслуговують, і соціологічні, які, ймовірно, повинні проводити чистку даних і фіксувати ці дані», - заявила вона. 

Айвазовська також розповіла, що сьогодні існує багато хантерських компаній, які займаються рекрутингом людей, які повинні працювати біля дільниць. 

«Так як у них немає кадрових ресурсів на місцях, хедхантинг відбувається наживо. Береться база неурядових об'єднань громадян та дзвонять всім. Вже не секрет, скільки коштують опитування і скільки платять волонтерам. Ці особи, які дзвонять по базах, стверджують, що вони заплатять по 1200 грн на руки і укладуть цивільно-правову угода підряду. Плюс 40 грн обіцяють людині, яка приведе іншу людину. Я не можу стверджувати, що це правдива інформація, але у мене є знайомі, яким абсолютно довіряю, які розмовляли з цими хедхантерами», - резюмувала вона.

Читайте також: "Всеукраїнське опитування" Зеленського незаконним вважають 23% громадян – опитування "Рейтингу"

Нагадаємо, від початку виборчої кампанії 5 вересня правоохоронці зареєстрували 6185 заяв і повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом. Після їх розгляду поліцейські склали 1436 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень і почали 475 кримінальних проваджень.

21 жовтня Міністерство внутрішніх справ почало працювати в посиленому режимі - під охорону взяли 1340 територіальних виборчих комісій із залученням 2729 поліцейських. 22 жовтня правоохоронці повинні взяти під охорону дільничні виборчі комісії.

З 12 жовтня поліція перейшла на посилений режим роботи. Планувалося залучити понад 75 тисяч поліцейських, з яких на охорону виборчих бюлетенів - 47 тисяч. Крім того, до охорони громадського порядку та реагування на можливі порушення на виборах повинні залучити авіацію системи МВС.

Для охорони порядку на вибори 25 жовтня залучать Національну гвардію України.